Zgombic i Partneri d.o.o. za nakladnistvo i informatiku Hrvatski   English


Pretraživanje

Napredno pretraživanje


  Početna stranica » Katalog » Pravo » Hrvatsko » Građansko » Pravni praktikum građanskog prava Moj račun  |  Košarica  |  Blagajna   
Kategorije
Izdanja 2016. (70)
Izdanja 2017. (50)
Izdanja 2018 (13)
Knjige od 10,00 kn (6)
Knjige od 20,00 kn (7)
Dječja književnost (1)
Društvene znanosti-> (7)
e-knjige (8)
Ekologija (3)
Ekonomija-> (466)
EU (11)
Informatika-> (11)
Medicina-> (62)
Politika (4)
Pravo-> (469)
  Praktični primjeri (1)
  Hrvatsko-> (442)
    Društvene djelatnosti-> (7)
    Financijsko pravo-> (7)
    Gospodarstvo-> (12)
    Građansko-> (113)
      Građansko ovršno pravo
      Građansko parnično pravo (2)
      Gradnja (22)
      Koncesije (3)
      Obiteljsko (18)
      Obvezno pravo (6)
      Ostalo (6)
      Statusna prava građana
      Vlasništvo (47)
      Šteta (8)
    Javne financije-> (44)
    Ostalo (13)
    Radno i socijalno-> (65)
    Trgovačko pravo-> (35)
    Ustav, vlast, sud-> (146)
  Međunarodno (16)
  Ostala izdanja (8)
Prirodne znanosti (6)
Rječnici, gramatike, priručnici-> (205)
Software (7)
Sport (2)
Tehnika-> (39)
Ostala izdanja (14)
Instalacija čitača e-knjige
Što je novo? više o ...
Akti trgovačkih društava
Akti trgovačkih društava
600,00kn
Informacije
O nama
Privatnost podataka
Uvjeti korištenja
Kontaktirajte nas
Valute
Načini plaćanja
Gotovina i virmansko plaćanje

American Express

Master Card

Maestro

Visa

Diners
Pravni praktikum građanskog prava 580,00knAutor: Gjenero, Vedran

Nakladnik: Vizura d.o.o.
ISBN: 9789536957798

Godina izdanja: 2016.
Broj stranica: 755
Dimenzije: 170 × 240 mm
Uvez: TVRDI
Rok dostave: 2 dana

Cijena u pretprodaji: 480,00 kn (do 01.05.2016.)

O knjizi:

Posao vježbenika je vrlo težak i zahtjevan posao koji iziskuje marljivost, predanost poslu, snalažljivost, upornost i strpljenje. Naime, početak radnog vijeka u odvjetničkom ili javnobilježničkom uredu, odnosno sudu ili upravi, za sve vježbenike predstavlja stres ponajviše iz razloga što pravni fakulteti u Republici Hrvatskoj ne nude praktično iskustvo u sustavu obrazovanja novi pravnih kadrova. Radi toga, događa se da vježbenik prvi put vidi kako izgleda tužba ili žalba tek kada započne sa radom.

S druge strane, pravo je vrlo kompleksna i opširna materija koju vježbenik počinje razumjeti tek kroz praksu. Neupitno je da je pravna teorija jednako važna, te da predznanje teorije olakšava rad u praksi, ali pravo u teoriji predstavlja donekle apstraktnu i teško razumljivu materiju koja svoju svrhu i značenje dobiva tek prakticiranjem. Radi toga smatram da je neizmjerno važno, uz odrađivanje vježbeničkog staža, posvetiti se i pravnoj teoriji, koliko je to moguće uz posao, jer tek uz praksu, pravo kao cjelina dobiva puni smisao.

Posao vježbenika, poglavito odvjetničkog, je u naravi posao koji obuhvaća sve od posla tajnika, dostavljača, vozača, pa do pravničkog dijela posla, radi čega zahtjeva kvalitetnu organizaciju rada. Svim vježbenicima se na početku rada čini nemogućim stići obaviti sve što se od njih očekuje, a uz to se još i usavršavati u pravu. Najvažnije je za zapamtiti da je potrebno vremena da se nauči posao i da se razumije pravo, te da su svi odvjetnici, javni bilježnici i suci jednom bili na mjestu vježbenika i nisu znali kako riješiti pojedini problem, te da su učili na svojim ili tuđim pogreškama. Radi toga, pravo će se najbolje naučiti i razumjeti na način da se, uz praktični rad, čita pravna literatura, proučava praksa, sudjeluje na seminarima te razgovara sa kolegama. Naime, ne treba se ustručavati pitati starije kolege kako riješiti pojedini problem ili kako pristupiti određenom pravnom pitanju.

Upravo olakšavanju shvaćanja građanskog prava u širem smislu, te objašnjavanju praktičnih problema sa kojim se susreću vježbenici, bi trebala poslužiti i ova knjiga koja je nastala kao proizvod praktičnog rada, proučavanja teorije i sudske prakse, te razmjeni iskustava sa kolegama. Radi toga, cilj ove knjige nije izlaganje puke teorije niti prenošenje sudskih odluka, već pokušati čitatelju što je moguće više približiti najvažnije institute građanskog, procesnog, obiteljskog, radnog, zemljišnoknjižnog i ovršnog prava. Radi navedenog, uputno je uz ovu knjigu služiti se odgovarajućim zakonom, pošto se u knjizi neće baviti uvijek sa svim zakonskim odredbama, institutima pojedinih pravnih područja, a niti iznimkama pojedinog instituta, jer bi u suprotnom trebalo puno više mjesta za obraditi cjelokupne zakone i pravne grane kojima se bavi ova knjiga. Cilj i namjera ove knjige jest na jednom mjestu sabrati pojedine pravne institute iz građanskog prava u širem smislu, i to upravo one koji se najčešće pojavljuju u praksi, te eventualno prenijeti zakonski tekst pojedinih dijelova zakona radi lakšeg pregledavanja i razumijevanja, a sve kako bi se ovu knjigu svelo na što manji broj stranica na kojima će biti sadržana srž pravne materije koja je potrebna odvjetničkom vježbeniku na početku njegove ili njezine odvjetničke vježbe. Stoga, ova knjiga nije niti udžbenik niti komentar pojedinih zakona, već ima poslužiti kao vodič, odnosno priručnik, vježbeniku prilikom njegova rada. Neupitno je da će svaki vježbenik koji ima želju boljeg i podrobnijeg razumijevanja prava morati dodatno proučavati literaturu pojedinih pravnih grana u kojoj se detaljno obrađuju i tumače svi instituti, a koja se i navodi kao literatura u ovoj knjizi, dok je upravo svrha ovog rada osigurati vježbeniku predznanje koje će mu poslužiti kao temelj na kojem će graditi svoje pravno (teorijsko i praktično) znanje. Također, napominje se da su primjeri tužbi, ugovora i podnesaka koji se navode isključivo ogledne prirode.

Ova knjiga je namijenjena ponajprije odvjetničkim vježbenicima kao priručnik za praktičan rad, međutim držim da će biti od iznimne koristi kako sudačkim, tako i javnobilježničkim vježbenicima i savjetnicima, te pripravnicima i početnicima u upravi i pravnim strukturama trgovačkih društava. Također, bilo bi mi drago kada bi studenti pravnih fakulteta prihvatili ovu knjigu kao uvod u svoje buduće zanimanje i kao sredstvo razumijevanja prava u praksi.

Naravno da pisana riječ nikako ne može zamijeniti iskustvo koje svatko stječe kroz vlastiti rad i samostalno rješavanje pravnih problema, kao niti kvalitetnog mentora (principala), ali se nadam da ćete u ovoj knjizi uspjeti pronaći ne samo rješenje pojedinog problema, već da će vam ista barem donekle olakšati početak rada u odvjetničkoj profesiji.


Ovaj proizvod je uvršten u naš katalog dana Utorak 19 Travanj, 2016.

Recenzije

Kupci koji su kupili ovaj proizvod također su kupili
Sam svoj odvjetnik: s komentarom, primjerima obrazaca za praktičnu primjenu, sudskom praksom, bilješkama i zbirkom propisa: pravni praktikum (knjiga+CD)
Sam svoj odvjetnik: s komentarom, primjerima obrazaca za praktičnu primjenu, sudskom praksom, bilješkama i zbirkom propisa: pravni praktikum (knjiga+CD)
Bračna stečevina i drugi imovinski odnosi bračnih drugova u sudskoj praksi, 2. izdanje
Bračna stečevina i drugi imovinski odnosi bračnih drugova u sudskoj praksi, 2. izdanje
Zakon o parničnom postupku - 2016.
Zakon o parničnom postupku - 2016.
Komentar Zakona o kaznenom postupku s prilozima
Komentar Zakona o kaznenom postupku s prilozima
Novela Ovršnog zakona 2014.
Novela Ovršnog zakona 2014.
Nomotehnika-izrada općih akata + Komentar jedinstvenih nomotehničkih pravila
Nomotehnika-izrada općih akata + Komentar jedinstvenih nomotehničkih pravila
Košarica više o ...
Košarica je prazna
Nakladnik
Ostali proizvodi
Obavijesti više o ...
ObavijestiObavijesti me o promjenama na Pravni praktikum građanskog prava
Javi prijatelju
 

Javi prijatelju o ovom proizvodu.
Pratite nas
Ukrasite vaš prostor

Zgombić & Partneri d.o.o.
Trnjanska cesta 63, PP 913
HR-10000 Zagreb

IBAN: HR8725000091101026676
OIB:14520775642

E-mail: naklada@zgombic.hr; tel. +385 1 7980 440/1; m. +385 91 7978 705; f. +385 1 7980 443