Zgombic i Partneri d.o.o. za nakladnistvo i informatiku Hrvatski   English


Quick Find

Advanced Search


  Top » Catalog » Economy » Accounting » Lažiranje financijskih izvještaja, prijevare i računovodstvena forenzika My Account  |  Cart Contents  |  Checkout   
Categories
Izdanja 2016.
Izdanja 2017.
Izdanja 2018 (2)
Knjige od 10,00 kn
Knjige od 20,00 kn (5)
Children's literature
Dictionaries, grammars, handb-> (7)
e-books
Ecology
Economy-> (14)
  Accounting
  Management (6)
  Ostala izdanja (1)
  Sales & Marketing (5)
  Taxes
  Finance (2)
EU
IT->
Law-> (6)
Medicine->
Natural science
Politics
Social sciences->
Software (3)
Sports
Technology->
Other books
Instalacija čitača e-knjige
What's New? more
PONS Klik po klik Interaktivni tečaj za početnike Španjolski jez
PONS Klik po klik Interaktivni tečaj za početnike Španjolski jez
199,00kn
Information
O nama
Privacy Notice
Conditions of Use
Contact Us
Currencies
We proudly accept
Gotovina i virmansko plaćanje

American Express

Master Card

Maestro

Visa

Diners
Lažiranje financijskih izvještaja, prijevare i računovodstvena forenzika 399,00knAuthor: Belak, Vinko

Publisher: Belak excellens d.o.o.
ISBN: 9789535542353

Godina izdanja:
2017.
Broj stranica:
655 str.
Dimenzije:
165 × 240 mm
Uvez:
meki
Rok dostave:
2 dana

Ukratko o knjizi:

Ova knjiga uvodi čitatelje u neobičan svijet prijevare i lažiranja financijskih izvještaja koji su širom svijeta izazvali financijske i ra­čunovodstvene skandale. Analiza financijskih prijevara i računo­vodstvenih manipulacija koja se navodi u ovoj knjizi namijenjena je razvoju forenzičnog računovodstva kod nas i razvoju indivi­dualnih potencijala naših stručnjaka forenzičara. Naime, nakon obrade više od 60 slučajeva iz prakse, na kraju se detaljno opisuju forenzične metode detekcije prijevara i računovodstvenih mani­pulacija. 0 forenzičnom su računovodstvu u inozemstvu napisane brojne knjige. Međutim, ova se knjiga, više od većine ostalih, pri­bližava forenzičnoj praksi i može pomoći forenzičarima u konkret­nim istragama i dubinskim analizama financijskih izvještaja.

Nakon skandala u tvrtki „Parmalat" talijanski autor Lorenzo Se- gato u svom članku uspoređuje mehanizme zaštite dioničara u Ita­liji i SAD-u te nakon toga predlaže da u Italiji treba uvesti meha­nizme i modele za borbu protiv prijevara slične onima u SAD-u. Taj poticaj svakako može vrijediti i za mnoge druge zemlje, pa i za nas. Naime, može se uočiti da mnoge zemlje imaju brojne probleme s raznim vrstama financijskih prijevara, ali mehanizmi zaštite i me­tode borbe protiv prijevara nisu razvijene u odgovarajućoj mjeri. U SAD-u je uložen veliki praktični i istraživački trud u oblikovanje modela borbe protiv prijevare pa su i postignuća veća nego u dru­gim zemljama. Zbog toga je korisno, po ugledu na SAD, ubrzano razvijati područje forenzičnog računovodstva jer se izazovi u vezi sa sve većim i raznovrsnijim prijevarama sve više povećavaju.

Glavne su teškoće u pisanju ovakvih knjiga pronalaženje vjero­dostojnih podataka i informacija o izvedenim prijevarama i raču­novodstvenim manipulacijama. Najbolji izvori informacija o pri­jevarama i lažiranju financijskih izvještaja koji su ovdje upora- bljeni odnose se na sudske dokumente, optužnice, žalbe i presude. Nažalost, takvi su dokumenti javno i lako dostupni uglavnom na sudovima u SAD-u. Druge zemlje u tome prilično zaostaju. Zbog toga se stječe dojam kako u SAD-u ima više prijevara nego u du­gim zemljama. Međutim, to je pogrešan dojam. Prava je istina da se u SAD-u otkrije više prijevara i da se to detaljno objavljuje. Za­hvaljujući lakšoj dostupnosti informacijama, u ovoj knjizi ima naj­više primjera iz SAD-a, ali su ipak obuhvaćeni i slučajevi iz mnogih drugih zemalja kao što su Italija, Francuska, Velika Britanija, Ni­ zozemska, Kina, Japan, Tajvan, Rusija i nekoliko afričkih zemalja.

...


TAGOVI:


This product was added to our catalog on Thursday 16 November, 2017.

Reviews

Shopping Cart more
0 items
Manufacturer Info
Other products
Notifications more
NotificationsNotify me of updates to Lažiranje financijskih izvještaja, prijevare i računovodstvena forenzika
Tell A Friend
 

Tell someone you know about this product.
Pratite nas
Ukrasite vaš prostor

Zgombić & Partneri d.o.o.
Trnjanska cesta 63, PP 913
HR-10000 Zagreb

IBAN: HR8725000091101026676
OIB:14520775642

E-mail: naklada@zgombic.hr; tel. +385 1 7980 440/1; m. +385 91 7978 705; f. +385 1 7980 443