Zgombic i Partneri d.o.o. za nakladnistvo i informatiku Hrvatski   English


Pretraživanje

Napredno pretraživanje


  Početna stranica » Katalog » Ekonomija » Računovodstvo » Lažiranje financijskih izvještaja, prijevare i računovodstvena forenzika Moj račun  |  Košarica  |  Blagajna   
Kategorije
Izdanja 2016.
Izdanja 2017.
Izdanja 2018 (2)
Knjige od 10,00 kn
Knjige od 20,00 kn (5)
Dječja književnost
Društvene znanosti->
e-knjige
Ekologija
Ekonomija-> (14)
  Ostala izdanja (1)
  Porezi
  Prodaja i marketing (5)
  Računovodstvo
  Upravljanje (6)
  Financije (2)
EU
Informatika->
Medicina->
Politika
Pravo-> (6)
Prirodne znanosti
Rječnici, gramatike, priručnici-> (7)
Software (3)
Sport
Tehnika->
Ostala izdanja
Instalacija čitača e-knjige
Što je novo? više o ...
Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma
Zakon o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma
380,00kn
Informacije
O nama
Privatnost podataka
Uvjeti korištenja
Kontaktirajte nas
Valute
Načini plaćanja
Gotovina i virmansko plaćanje

American Express

Master Card

Maestro

Visa

Diners
Lažiranje financijskih izvještaja, prijevare i računovodstvena forenzika 399,00knAutor: Belak, Vinko

Nakladnik: Belak excellens d.o.o.
ISBN: 9789535542353

Godina izdanja:
2017.
Broj stranica:
655 str.
Dimenzije:
165 × 240 mm
Uvez:
meki
Rok dostave:
2 dana

Ukratko o knjizi:

Ova knjiga uvodi čitatelje u neobičan svijet prijevare i lažiranja financijskih izvještaja koji su širom svijeta izazvali financijske i ra­čunovodstvene skandale. Analiza financijskih prijevara i računo­vodstvenih manipulacija koja se navodi u ovoj knjizi namijenjena je razvoju forenzičnog računovodstva kod nas i razvoju indivi­dualnih potencijala naših stručnjaka forenzičara. Naime, nakon obrade više od 60 slučajeva iz prakse, na kraju se detaljno opisuju forenzične metode detekcije prijevara i računovodstvenih mani­pulacija. 0 forenzičnom su računovodstvu u inozemstvu napisane brojne knjige. Međutim, ova se knjiga, više od većine ostalih, pri­bližava forenzičnoj praksi i može pomoći forenzičarima u konkret­nim istragama i dubinskim analizama financijskih izvještaja.

Nakon skandala u tvrtki „Parmalat" talijanski autor Lorenzo Se- gato u svom članku uspoređuje mehanizme zaštite dioničara u Ita­liji i SAD-u te nakon toga predlaže da u Italiji treba uvesti meha­nizme i modele za borbu protiv prijevara slične onima u SAD-u. Taj poticaj svakako može vrijediti i za mnoge druge zemlje, pa i za nas. Naime, može se uočiti da mnoge zemlje imaju brojne probleme s raznim vrstama financijskih prijevara, ali mehanizmi zaštite i me­tode borbe protiv prijevara nisu razvijene u odgovarajućoj mjeri. U SAD-u je uložen veliki praktični i istraživački trud u oblikovanje modela borbe protiv prijevare pa su i postignuća veća nego u dru­gim zemljama. Zbog toga je korisno, po ugledu na SAD, ubrzano razvijati područje forenzičnog računovodstva jer se izazovi u vezi sa sve većim i raznovrsnijim prijevarama sve više povećavaju.

Glavne su teškoće u pisanju ovakvih knjiga pronalaženje vjero­dostojnih podataka i informacija o izvedenim prijevarama i raču­novodstvenim manipulacijama. Najbolji izvori informacija o pri­jevarama i lažiranju financijskih izvještaja koji su ovdje upora- bljeni odnose se na sudske dokumente, optužnice, žalbe i presude. Nažalost, takvi su dokumenti javno i lako dostupni uglavnom na sudovima u SAD-u. Druge zemlje u tome prilično zaostaju. Zbog toga se stječe dojam kako u SAD-u ima više prijevara nego u du­gim zemljama. Međutim, to je pogrešan dojam. Prava je istina da se u SAD-u otkrije više prijevara i da se to detaljno objavljuje. Za­hvaljujući lakšoj dostupnosti informacijama, u ovoj knjizi ima naj­više primjera iz SAD-a, ali su ipak obuhvaćeni i slučajevi iz mnogih drugih zemalja kao što su Italija, Francuska, Velika Britanija, Ni­ zozemska, Kina, Japan, Tajvan, Rusija i nekoliko afričkih zemalja.

...


TAGOVI:


Ovaj proizvod je uvršten u naš katalog dana Četvrtak 16 Studeni, 2017.

Recenzije

Košarica više o ...
Košarica je prazna
Nakladnik
Ostali proizvodi
Obavijesti više o ...
ObavijestiObavijesti me o promjenama na Lažiranje financijskih izvještaja, prijevare i računovodstvena forenzika
Javi prijatelju
 

Javi prijatelju o ovom proizvodu.
Pratite nas
Ukrasite vaš prostor

Zgombić & Partneri d.o.o.
Trnjanska cesta 63, PP 913
HR-10000 Zagreb

IBAN: HR8725000091101026676
OIB:14520775642

E-mail: naklada@zgombic.hr; tel. +385 1 7980 440/1; m. +385 91 7978 705; f. +385 1 7980 443