Zgombic i Partneri d.o.o. za nakladnistvo i informatiku Hrvatski   English


Quick Find

Advanced Search


  Top » Catalog » Law » Croatian » Javne financije » Javna nabava » Pravo javne nabave My Account  |  Cart Contents  |  Checkout   
Categories
Izdanja 2016.
Izdanja 2017.
Izdanja 2018 (2)
Knjige od 10,00 kn
Knjige od 20,00 kn (5)
Children's literature
Dictionaries, grammars, handb-> (7)
e-books
Ecology
Economy-> (14)
EU
IT->
Law-> (6)
  Practical examples
  Croatian-> (6)
    Administrative-law-> (1)
    Civil-> (1)
    Commercial-> (1)
    Društvene djelatnosti->
    Financijsko pravo-> (1)
    Gospodarstvo->
    Javne financije-> (1)
      Carina
      Državna potpora
      Javna nabava (1)
      Porezi
    Labor & Social-> (1)
    Ostalo
  International law
  Ostala izdanja
Medicine->
Natural science
Politics
Social sciences->
Software (3)
Sports
Technology->
Other books
Instalacija čitača e-knjige
What's New? more
Novi rječnik stranih riječi
Novi rječnik stranih riječi
490,00kn
Information
O nama
Privacy Notice
Conditions of Use
Contact Us
Currencies
We proudly accept
Gotovina i virmansko plaćanje

American Express

Master Card

Maestro

Visa

Diners
Pravo javne nabave 185,00knAuthor: Turudić, Marko

Publisher: Narodne novine d.d.
ISBN: 9789532342420

Godina izdanja:
2017.
Broj stranica:
268 str.
Dimenzije:
Uvez:
meki
Rok dostave:
2 dana

Ukratko o knjizi:

Pravo javne nabave složen je i za pravni poredak sve važniji dio upravnog prava. Postupci javne nabave u fokusu su javnopravnih tijela, ali i gospodarskih subjekata, sve većeg broja pravnih praktičara i upravnih su­dova. Potrošnja javnih sredstava za nabavu dobara, radova i usluga izravno utječe na proračun ali i na gospodarstvo države u cjelini te zbog svog utje­caja i podložnosti korupciji mora biti podvrgnuta složenim i detaljno pro­pisanim postupcima. Složenost tih postupaka dodatno je pojačana čestim normativnim promjenama, koje sigurno ne doprinose stabilnosti i pravnoj sigurnosti za sve zainteresirane strane.

»Javna nabava« predmet je pete godine integriranoga preddiplom­skog i diplomskoga pravnog studija, ali i prve godine specijalističkoga di­plomskog stručnog studija javne uprave Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ovaj udžbenik nastao je kao rezultat mog dugogodišnjeg znan­stvenog interesa za javnu nabavu, ali i zbog potrebe za udžbenikom koji bi studentima poslužio kao literatura za uspješno praćenje predavanja i polaganja ispita. Pokušao sam što jednostavnije prikazati glavne teorijske odrednice i institute javne nabave. Budući da je javna nabava dio šire gra­ne upravnog prava, svi su ti instituti nužno prikazani kroz prizmu glavnih upravnopravnih propisa. Tako se knjiga sastoji od poglavlja u kojima se pri­kazuje pravna priroda i glavni ciljevi prava javne nabave, ali i razvoj prava javne nabave u okviru Europske unije i drugih relevantnih međunarodnih organizacija. Prikazuju se osnovne postupovne odredbe javne nabave te javnonabavni postupci za javne naručitelje i osnove postupka za sektorske naručitelje. Velik dio udžbenika posvećen je i pravnoj zaštiti u postupcima javne nabave. Postupovni dio zakona slijedi strukturu Zakona o javnoj na­bavi koji je stupio na snagu 1. siječnja 2017. te sadrži objašnjenja osnovnih pojmova s iscrpnom teorijskom podlogom. Nadam se da će takav pristup čitateljima olakšati razumijevanje svih navedenih instituta i njihove svrhe u širem javnonabavnom postupku.

Udžbenik je prvenstveno namijenjen studentima polaznicima pred­meta »Javna nabava«. Namijenjen je i studentima poslijediplomskoga spe­cijalističkog i doktorskog studija, studija javnog prava i javne uprave, ali i pravnim praktičarima koji su direktno uključeni u postupke javne nabave. Tu prije svega mislim na djelatnike javnih i sektorskih naručitelja, ali i dje­latnike ili pravne zastupnike gospodarskih subjekata koji u postupcima jav­ne nabave sudjeluju kao ponuditelji ili natjecatelji. Moja je nada i želja da će ovaj udžbenik poslužiti kao koristan uvod u pravo javne nabave studentima i onima koji tek počinju izučavati javnu nabavu i baviti se njome. Također, nadam se da će udžbenik biti od pomoći i iskusnim praktičarima u razjaš­njavanju nekih dilema s kojima se susreću u svom radu.


TAGOVI:


This product was added to our catalog on Tuesday 14 November, 2017.

Reviews

Shopping Cart more
0 items
Manufacturer Info
Other products
Notifications more
NotificationsNotify me of updates to Pravo javne nabave
Tell A Friend
 

Tell someone you know about this product.
Pratite nas
Ukrasite vaš prostor

Zgombić & Partneri d.o.o.
Trnjanska cesta 63, PP 913
HR-10000 Zagreb

IBAN: HR8725000091101026676
OIB:14520775642

E-mail: naklada@zgombic.hr; tel. +385 1 7980 440, 7999 208; m. +385 91 7978 705